نقاشی روی پارچه
نقاشی روی پارچه، هنریست که از گذشته تا به امروز در ایران دارای پیشینه می باشد. ایرانیان در گذشته از هنر قلم کاری و چاپ روی لباس استفاده می کردند. امروزه شما نیز می توانید با امکانات بیشتر به این حرفه که منبع درآمد خوبی نیز دارد بپردازید. وجود انواع اقسام قلم مو ها، رنگ های زیبا و متفاوت ، طرح های متنوع به شما در خلق آثار شیک و زیبا یاری می رساند. هنر نقاشی روی پارچه را می توان با هر تکنیکی که کار می کنید به روی شال، مانتو، لباس یا حتی کفش نیز اجرا کرد. یکی از نکات جذابی که وجود دارد این است که شما می توانید هر طرحی را بنا به ذوق و سلیقه ی خودتان به روی لباس هایتان اجرا کنید و هنر درونی خود را شکوفا سازید.
با توجه به جنس پارچه تکنیک اجرایی نقاشی یا چاپ روی پارچه متفاوت می باشد. شما می توانید با تکنیک های مختلف پارچه ی خود را به انواع طرح ها مزین کنید. سوالی که برای خیلی از دوستان پیش می آید نحوه ی شستشوی پارچه های رنگ شده است. برای تثبیت رنگ روی متریال مورد نظر، ابتدا باید اجازه دهیم تا رنگ روی پارچه خشک شود. سپس با حرارت متوسط اتو به وسیله ی پارچه ای که روی سطح نقاشی شده گذاشتیم حرارت دهیم تا رنگ به خورده متریال رفته و تثبیت شود. برای شستشو نیز اگر با دست شسته شود بهتر است. یکی از تکنیک های اجرایی برای این هنر، چاپ سیلک است.
با کمک چاپ زمان بسیار کمتری را صرف اجرا می کنیم و تنها با یک حرکت طرح با جزئیات بالاروی پارچه چاپ می شود. البته ناگفته نماند که چاپ سیلک احتیاج به ابزارهای تخصصی مخصوص به خودش را نیز دارد ولی سرعت عمل به شدت بالاست.
رنگ های مناسب برای پارچه:
رنگ اکریلیک انتخاب خوبی برای نقاشی و رنگ آمیزی روی پارچه است. از مزایای این رنگ می توان به ثابت و انعطاف پذیر بودن آن اشاره کرد، هم چنین به سرعت در زیرنورمستقیم خورشید خشک و تثبیت می شود. ازاین جهت میتوان از آن برای طراحی و نقاشی به روی پارچه های نفیس و گران قیمت نیز استفاده نمود. البته لازم به ذکر است که به تنهایی از رنگ اکریلیک استفاده نکنید، مقداری ازرنگ اکریلیک را با رنگ پارچه ترکیب کرده و سپس روی پارچه طراحی کنید. اکریلیک به تنهایی دارای ماندگاری نمی باشد.
نکات مهمی که باید در ابتدای شروع نقاشی روی پارچه بدانیم:
- رنگ های پارچه به تنهایی قابل استفاده هستند و نیازی به ترکیب با رنگ های دیگری و مکمل ندارند.
- برای استفاده از رنگ پارچه و تثبیت رنگ باید در ابتدا رنگ را با چسب دی ان پنج یا بیندر ترکیب کرده و سپس روی متریال قرار دهیم.
- بعد از اتمام طراحی 10 الی 12 ساعت اجازه دهید تا کار خشک شود، بعد از خشک شدن از حرارت اتو برای تثبیت رنگ استفاده می کنیم. در ابتدا یک لایه محافظ از جنس پارچه ی پنبه ای به روی نقاشی گذاشته و سپس اتو را روی پارچه میگذاریم. دقت شود تنها حرارت گرم کافی می باشد به هیچ عنوان از بخاره اتو استفاده نمی کنیم زیرا رنگ ها پخش و خراب می شوند.
- این هنر احتیاج به دقت و ظرافت بالایی دارد. برای به حداقل رساندن آزمون و خطا ابتدا طرح نهایی را با مداد طراحی به پارچه منتقل کنید. میتوان برای این انتقال از کاربن نیز استفاده کنید.
- در انتخاب پارچه دقت لازم را داشته باشید. هر چقدر پارچه ایستایی و بافت درشت تری داشته باشد نقاشی روی آن به راحتی امکان پذیراست، و رعکس کنترل رنگ به روی پارچه های لخت و ریزش دار کمی سخت است و باید با دقت و مهارت کافی صورت بگیرد. برای افرادی که مبتدی هستند گزینه ی اول پیشنهاد مناسب تری می باشد.
در مورد مناسب ترین پارچه برای رنگ اکریلیک، پارچه های پنبه ای، پلی استر، جین و در مجموع پارچه هایی با بافت درشت تر انتخاب بهتر و مناسبی است.
برای تزیین نقاشی می توانید تا زمانی که رنگ خیس می باشد اکلیل روی رنگ ها بپاشید و نقاشی را به زیبایی تزیین کنید. برای اطمینان بیشتر که اکلیل ها به روی رنگ باقی بماند و نریزد بهتر است رنگ را با چسب بیندر ترکیب کنید. سپس اکلیل را به آن بپاشید.
دیدگاهتان را بنویسید