معرفی چرخه رنگ
رنگ شناسی
به طور کلی در زندگی روزمره خود با رنگ های متفاوتی سروکار داریم. پس در این صورت بهتر است با رنگ ها و نوع ست کردن آن ها آشنا باشیم چرا که می توانیم بهترین ست بندی را انتخاب کنیم و به استایل مدنظر خود برسیم. در این مقاله قصد داریم با معرفی چرخه رنگ اصول ابتدایی برای شناخت رنگ شناسی را در اختیار شما قرار دهیم. در ابتدا به دسته بندی رنگ ها می پردازیم. رنگ های موجود در طبیعت به سه دسته تقسیم میشوند:
-
رنگ های سرد
رنگ های سرد طیفی از رنگ آبی را در خود دارند و حس سرما را به هنگام لمس برف، یخ یا هر جسم سردی یادآوری میکند. به طور کلی این رنگ ها شامل رنگ های آبی، بنفش، سبز و هر ترکیبی از این سه رنگ را در برمی گیرند. رنگ آبی نماد صلح، دوستی و آرامش است. اگر نیازمند به ایجاد فضای آرام و دریافت آرامش بودید پیشنهاد ما انتخاب آنها، در ست بندی استایل و دکوراسیون منزل شما می باشد.
-
رنگ های گرم
رنگ های گرم طیف رنگی از رنگ قرمز را در خود جای میدهند. این رنگ ها بیانگر حس نشاط و حرارت مانند خورشید است و گرمی و صمیمیت را به شما منتقل میکنند. با نگاه کردن به این رنگ ها شما احساس گرما و حرارت را در وجود خود حس میکنید همانند حسی که درفصل تابستان دارید. رنگ های گرم شامل سه رنگ اصلی قرمز، زرد و نارنجی می باشد. از ترکیب بندی این سه رنگ میتوان به رنگ های گرم دیگری نیز دست پیدا کنیم. به طور مثال ترکیب رنگ قرمز و زرد، رنگ نارنجی را ایجاد می کند که با تغییر مقدار رنگ زرد و قرمز می توانیم به ترکیب بندی رنگ نارنجی زرد یا نارنجی قرمز دست یابیم.
-
رنگ های خنثی
رنگ های خنثی ماهیتی ملایم و بی رنگی دارند. به گونه ای میتوان گفت این رنگ ها فاقد رنگدانه هستند و معمولا به عنوان رنگ زمینه در لباس یا دکوراسیون استفاده می شوند. این رنگ ها با تمامی رنگ ها هم نشینی دارند و به راحتی با هر رنگی ترکیب و ست می شوند. رنگ های خنثی شامل سفید ،سیاه، خاکستری، بژ و رنگ عاج می باشد. با این تعریف ها شما می توانید رنگ زمینه ی خود را خنثی انتخاب کرده و به راحتی از سایر رنگ های دلخواه استفاده کنید. هم چنین استفاده از رنگ های خنثی در کنار سایر رنگ ها باعث می شود ویژگی و درخشندگی رنگ انتخابی به حد بالاتری از زمانی که رنگ به تنهایی استفاده می شود برسد.
معرفی چرخه ی رنگ
در چرخه ی رنگ شما میتوانید دسته بندی رنگ ها و ترکیب بندی آنها را مشاهده کنید. رنگ ها در چرخه رنگ با چیدمان اصولی کنار هم قرار گرفته اند. ما با آگاهی از نحوه ی استفاده از چرخه ی رنگ می توانیم به اصول هم نشینی رنگ ها در کنار هم دسترسی پیدا کنیم. در مرکز این چرخه ما سه رنگ اصلی زرد، قرمز و آبی را داریم. زمانی که این سه رنگ تک به تک با هم ترکیب میشوند ما به رنگ های ثانویه یا رنگ های مکمل می رسیم.
رنگ های بنفش، سبز و نارنجی از ترکیب سه رنگ اصلی با هم ایجاد می شوند. با ترکیب رنگ های مکمل با رنگ های اصلی ما به رنگ های درجه سه دسترسی داریم. به طور مثال از ترکیب رنگ نارنجی با قرمز، رنگ قرمز نارنجی به دست می آید و از ترکیب نارنجی با زرد رنگ نارنجی زرد ایجاد می شود.
رنگ های مکمل
این رنگ ها درچرخه ی رنگ در مقابل یکدیگر قرار میگیرند و از نظر رنگی کاملا باهم متضاد هستند. یک رنگ گرم و رنگ دیگری سرد است و کنتراست رنگی را ایجاد میکند هم چنین زمانی که این رنگ ها در کنار هم قرار میگیرند باعث جلوه ی یکدیگر می شوند. نمونه ی بارز آن را میتوان در طبیعت مشاهده کنیم رنگ قرمز گلها در کنار رنگ سبز چمن ها یک تضاد رنگی زیبا و چشم نوازی را به شما منتقل میکند. البته لازم به ذکر است که در استفاده از رنگ های مکمل افراط نکینم تا موجب دل زدگی وخستگی چشم مخاطب نشود. رنگ هایی که مکمل یکدیگر هستند عبارت است از :
- رنگ زرد و بنفش
- رنگ قرمز و سبز
- رنگ آبی و نارنجی
ست کردن رنگ ها می تواند تاثیر مستقیمی بر جلب توجه افراد داشته باشد و می تواند به استایل، دکوراسیون و … روح ببخشد.
دیدگاهتان را بنویسید