شناخت نماد هر رنگ
رنگ ها در زندگی اشخاص نقش پر رنگ و مهمی را دارند به همین علت از مهم ترین عنصر های دیداری محسوب می شوند. با کمک شناخت نماد هر رنگ می توانید نسبت به محیط پیرامون خود و شخصیت افراد به آگاهی بالاتری برسید و ارتباط موثر تری را برقرار کنید.
-
نمادشناسی در رنگ ها
دنیای ما از رنگ های مختلفی تشکیل شده است. هر رنگ حس و حال متفاوتی را به شما می دهد، به طور مثال چرا با ماندن در اتاق آبی شما احساس آرامش می کنید؟ در صورتی که اگر رنگ اتاق به مشکی تغییر کند این حس را نخواهید داشت. هر رنگ دارای نماد و مفهومی است که شما با شناخت نماد هر رنگ قادر به استفاده ی درست از رنگ ها در زندگی خود خواهید بود.
-
تاثیر رنگ ها در زندگی
با آگاهی از تاثیر رنگ ها در زندگی افراد و تاثیرات روانشناختی آنان، میتوانیم از رنگ ها به درستی استفاده کنیم. نماد رنگ ها تقریبا در همه جای دنیا تعبیر یکسانی دارند. به عنوان مثال رنگ هایی که در طیف قرمز هستند رنگ های گرم نامیده شده و حس گرمی و صمیمیت را دارند. هر چه قدر این طیف به رنگ قرمز آتشین نزدیک باشد خشم و عصبانیت را تلقین می کند.
رنگ هایی که در طیف آبی قرار گرفته اند،رنگ های سردی هستند که شامل آبی، سبز و ارغوانی می باشند. حس دریافتی از این رنگ ها آرامش را به افراد و محیط منتقل می کنند اما گاها ممکن است حس غم و سردی را نیز ایجاد کنند، این حس بستگی به نحوه ی چیدمان رنگ ها در کنار هم دارد.
-
بررسی نماد رنگ ها ی مختلف
رنگ مشکی
این رنگ تمام طیف های رنگی را در خود جذب کرده و هیچ روشنایی در خود ندارد. مشکی رنگ خنثی ای بوده و بیانگره نمادی از مرگ، خوف و تاریکی نیز می باشد، البته سمبل قدرت و جذبه نیز است. برای نشان دادن شخصیت های ترسناک و افراد منفی معمولا از رنگ مشکی استفاده می کنند. با استفاده از این طیف رنگی حس ثروت، قدرت و ناشناخته بودن را می توانید منتقل کنید، هم چنین افرادی که از این رنگ استفاده می کنند شخصیت خاص و مرموزی را دارند.
رنگ سفید
مکمل رنگ سیاه، سفید است و نمادی از پاکی و کمال است. برعکس رنگ مشکی که حس خفگی و کوچک بودن فضا را می دهد، رنگ سفید حس ایجاد فضای بیشتر در محیط اطراف و دکوراسیون منزل را دارد. کادر درمان برای ایجاد حس پاکیزگی و دوری از استرس از رنگ سفید استفاده می کنند. از دیگر ویژگی های این رنگ می توان گفت که آغازگر همه چیز سفید است، به همین علت نماد پاکی ،معصومیت و شروعی جدید است.
رنگ قرمز
با توجه به اینکه در طیف رنگ های گرم قرار دارد نمادی از گرمی، هیجان، صمیمیت و عشق است. هم چنین حس جنگ و خشم را در خود دارد. رنگ قرمز برای افراد مسن مناسب نمی باشد ، زیرا باعث بالا رف آدرنالین خون و افزایش تپش قلب می شود. این رنگ انرژی بخش بوده و اشخاص را وادار به حرکت و جنب و جوش می کند. یکی از تاثیرات جالب آن افزایش اشتها می باشد، به همین خاطر اکثر رستوران ها از رنگ قرمز استفاده می کنند. مکمل رنگ قرمز سبز می باشد.
رنگ آبی
برای نشان دادن آرامش، ایمان و روحانیت از آبی استفاده می شود. رنگ آبی نماد، هوش، تقوا، صداقت، عرفان و بهشت، حکمت و وفاداری است. هر چه قدر به طیف های روشن تری از آبی برویم، حس آرامش بیشتری را دریافت می کنیم. شما نیز می توانید برای نشان دادن اینکه شخص قابل اعتماد و دارای اعتماد به نفسی هستید ار زنگ آبی استفاده کنید. افرادی که د پوشش خود از رنگ های آبی روشن استفاده می کنند، شخصیت بسیار آرام و ساکتی داشته و اغلب وفادار هستند.
رنگ سبز
همن طور که بیان کردیم درگروه رنگ های سرد بوده و همانند رنگ آبی طرفداران زیادی دارد. رنگ سبز، رنگ طبیعت و حیات دوباره است. نمادی از رشد، زندگی،پیشرفت، پول و ثروت است. به همین دلیل از رنگ سبز برای اسکناس ها استفاده می شود. هم چنین وفاداری و صلح را می توانید در این رنگ کشف کنید. رنگ روپوش جراحان برای ایجا حس آرامش، زندگی و تسریع در بهبودی بیماران، سبز است.
رنگ زرد
برای انتقال حس شور، شادی، دانایی و عقل گرایی، خوش بینی از رنگ زرد استفاده می شود. هر چقدر به طیف تیره تری از این رنگ وارد شویم برعکس رنگ روشن آن که بیانگر اعتماد است، زرد تیره حس بی اعتمادی و احتیاط را ایجاد می کند. با تحریک نیم کره ی چپ مغز و توانایی های ذهنی به عنوان نمادی از عقل و خرد معرفی می شود.
دیدگاهتان را بنویسید