انواع پایه های چرخ
با کمک پایه های چرخ می توانیم دوخت های مختلفی را با سرعت بیشتر و راحتی انجام دهیم. پایه های چرخ قطعات کوچکی هستند که جزو لوازم جانبی چرخ های خیاطی محسوب می شوند. با آشنا شدن با انواع پایه های چرخ به راحتی می توانید دوخت های بانظم و زیبایی را اجرا کنید. در ادامه ی این مقاله دانش مربوط به انواع پایه های چرخ را بدست خواهید آورد.
1_ پایه ساده دوزی
این پایه ها به دو گروه تقسیم می شوند، پایه های شکاف باز و نیمه شکاف باز. نام دیگری که به پایه ی شکاف باز تعلق گرفته پایه ی همه کاره نیز می باشد زیرا توانایی ایجاد دوخت ساده و زیگزاگ را دارد، همانند نام آن دو کار را انجام می دهد. اما در مدل نیمه شکاف باز که دایره ی آن به صورت یک دایره ی کوچک نیمه باز است تنها قادر به دوخت ساده و مستقیم است.
2_ پایه جا دکمه
یکی از مهم ترین پایه هایی است که حتما در محیط کار با چرخ دیده اید. با کمک درجه هایی که به روی آن درج شده است می توانید طول جادکمه ها را به دلخواه تعیین کرده و با نظم به دوخت ادامه دهید.
3_پایه زیپ دوزی
اگر به تقسیم بندی زیپ ها بپردازیم با سه گروه مواجه می شویم، زیپ های دوطرفه، مخفی و زیپ های کاپشنی. هر کدام از زیپ ها پایه های مخصوص به خود را دارند که در سرعت دوخت به ما کمک می کنند.البته لازم به ذکر است که شما می توانید دوخت همه ی آن هارا با یک پایه انجام بدهید منتها برای دوخت دقیق و تمیز تر می توانید تعویض پایه ی مخصوص به زیپ را انجام دهید.
3_پایه چین سوزنی
دو راه برای ایجاد چین در پارچه وجود دارد. در روش اول با استفاده از پایه ساده صورت میگیرد، به این صورت که شما ابتدا روی مسیر مشخص به روی پارچه دوخت درجه درشت می زنید. سپس نخ رو را به آرامی میکشید. در این روش به شما چین های نامنظمی می دهد زیرا که با کنترل دست ایجاد می شود. در روش دوم با کمک پایه چین سوزنی چین های منظم به روی پارچه ایجاد می کنیم.
4_پایه های سردوز
اگر توانایی خرید اورلوک یا چرخ سردوز را ندارید با کمک پایه سردوز می توانید کار پاکدوزی لبه های پارچه ها را انجام دهید. به وسیله ی آن می توان لبه و درز های لباس را دوخت زیگزاگ بزنیم. یکی از ویژگی ها،ی مثبت آن علاوه بر صرفه جویی در هزینه جمع نشدن لبه ی پارچه به هنگام پاکدوزی است.
5_پایه پس دوز
برای انجام پس دوزی و دوخت مخفی لبه ی شلوار ، مانتو و لبه ی دامن چرخ های مخصوص به آن در بازار موجود است. اما با این وجود پایه های مخصوص پس دوزی برای چرخ های خیاطی خانگی نیز وجود دارد.
6_پایه مغزی دوزی
با کمک این پایه شما می توانید مغزی دوزی و دوخت نوار اریب را به راحتی و با کیفیت انجام دهید. شما نوار مغزی را در قسمت مورد نظر پارچه قرار داده و با کمک این پایه دوخت را انجام می دهید.
پایه مخصوص مغزی دوزی برای چرخ های همه کاره و راسته دوز صنعتی نیز موجود می باشد.
7_پایه دوخت چرم
برای دوخت چرم و پارچه های جین نمی توان از پایه معمولی استفاده کرد زیرا که پارچه ی چرم در زیره پایه ساده حرکت نمی کند و پارچه ی جین به خاطر ضخامتی که دارد، حرکت آن به وسیله ی پایه های معمولی به سختی صورت می گیرد. در پایه چرم دوزی به علت وجود غلتکی که در زیر آن وجود دارد حرکت چرم را ممکن می سازد.
8_پایه خط کش دار
برای ایجاد دوخت هایی با فاصله های یکسان در سراسر لبه ی پارچه از این پایه ها استفاده می کنیم تا دوخت منظم و یکپارچه ای را داشته باشیم. با کمک درجه هایی که روی این پایه وجود دارد می توانید فاصله های دلخواه خود را بدوزید.
9_پایه رگه دوزی
برای ایجاد رگه هایی با فواصل مساوی و منظم از این پایه استفاده می کنیم. یکی از ویژگی های کاربردی آن قابلیت تنظیم اندازه و فاصله ی رگه ها می باشد.
10_پایه لب برگردان
برای برگرداندن یک اندازه ی لبه های لباس یا پارچه از پایه لب برگردان استفاده می کنیم. این پایه ها در دو مدل موجود هستند. یکی از آن ها لبه ی پارچه را با پهنای بیشتری تا می زند و برای دوخت لبه ی مانتو بسیار مناسب بوده و مدل دیگر این کار را با پهنای کمتری انجم می دهد.
11_پایه دوخت کش
برای ایجاد چین های منظم کشی به روی لباس از پایه مخصوص کش دوزی استفاده می کنیم. این پایه برای دوخت کش های پهن و باریک مورد استفاده قرار می گیرد.
12_پایه کمکی ضخیم دوز
افراد مبتدی به سختی می توانند با پایه های معمولی به دوخت پارچه های ضخیم بپردازند از این رو با کمک پایه های ضخیم دوز این کار به راحتی ممکن می شود. برای دوخت چرم و پارچه هایی با ضخامت بالا از این پایه ها استفاده می شود.
13_پایه مخصوص حریردوزی و تریکو
به طور کلی پارچه های تریکو از سادگی دوخت بیشتری نسبت به بقیه پارچه ها برخوردارند پس با توجه به این موضوع، قابل توجه تولید کنندگان لباس قرار می گیرند. همچنین دوخت با این پایه قابلیت هایی را به شما می دهد که هم سرعت بالایی داشته باشید و هم کیفیت مناسب.
در این مقاله انواع پایه چرخ ها را به شما معرفی کردیم تا آگاهی شما برای دوختن بالا رود.
دیدگاهتان را بنویسید