انواع نخ
به طور کلی نخ های مختلفی در بازار وجود دارد که شما باید با توجه به نیاز خود آن ها را انتخاب کرده و از آن بهترین استفاده را داشته باشید. حتی گاهی ممکن است طبق پارچه ای که شما می خواهید استفاده کنید، جنس نخ هم مهم باشد. یعنی بهتر است بگوییم نمی توانید بدون آگاهی از انواع نخ استفاده کنید و آن را برای پارچه های خود انتخاب کنید و بی توجه به جنس آن شروع به دوختن پارچه کنید چرا که عدم توجه به این موضوع حتی می تواند به پارچه ی شما آسیب برساند و آن را از بین ببرد.
دسته بندی انواع نخ
حال در این مقاله می خواهیم در رابطه با دسته بندی انواع نخ ها و انتخاب درست آن توضیح دهیم. به طور کلی نخ ها به 3 دسته طبقه بندی می شوند:
-
نخ های طبیعی
به نخ هایی گفته می شود که منشا آن ها کاملا طبیعی باشد و مواد شیمیایی و مصنوعی در آن ها نیست. مثل نخ هایی که از پشم حیوانات تهیه می شوند.
-
نخ های مصنوعی
نخ های مصنوعی به این صورت هستند که یا از همان اول با مواد مصنوعی تولید می شوند یا اگر هم منشا طبیعی داشته باشند اما باید با روش های مصنوعی تولید شوند.
-
نخ های مخلوط
به طور کلی این نوع نخ ها ترکیبی از نخ های مصنوعی و طبیعی هستند.
این که شما بدانید هر قسمت از پارچه ی شما نیازمند چه نخی می باشد نکته بسیار مهمی است. داشتن دانش و مهارت خیاطی در این زمینه مفید می باشد چرا که با آگاهی بیشتر نسبت به انواع نخ، محصول مورد استفاده انتخاب می شود. یکی از نکات مهمی که باید بدانید این است که همیشه با توجه به پارچه ای که در اختیار دارید رنگ و جنس نخ خود را انتخاب نمایید. به این صورت که رنگ نخ همیشه باید متناسب با رنگ پارچه و تیره تر از آن باشد.
نمره نخ
هر یک از نخ های موجود، زیر مجموعه ی این سه دسته نخ هستند که در ادامه از کاربردهای آن ها می گوییم. لازم به ذکر است هر نخ دارای نمره نخ متفاوتی می باشد. شاید برای شما سوال پیش بیاید که نمره نخ چیست. هر نخی دارای ضخامت و لطافت متفاوتی است. نمره نخ مربوط به ضخامت آن است که شما با توجه به عدد نمره نخی که روی بسته بندی آن می نویسد می توانید نخ را با ضخامت مد نظر خود خریداری کنید. اندازه گیری نمره نخ بر حسب وزن در واحد طول آن و یا طول در واحد وزن آن می باشد که با اعداد 20،30،40 و… در بین مردم عرضه می شود.
کاربرد نخ های مختلف
- نخ پشم:
این نخ که از نوع طبیعی می باشد و در تولیدش از پشم، کرک و پلی استر استفاده می شود. از این نخ به علت استحکام و ضخامت بالایی که دارد می توانید در پارچه هایی با ضخامت بالا استفاده کنید. پس چون این نخ ها خاصیت از هم گسستگی دارند نتیجه می گیریم که برای گلدوزی و پارچه های نازک استفاده نمی شوند. به راحتی می توانید با استفاده از نخ پشم لباس های زمستانی تهیه کنید چرا که می توانند گرما را در خود نگه دارند و در فصول سرد قابل استفاده باشند.
- نخ فلزی:
در مقابل نخ پشم، نخ فلزی قرار دارد و جنس نازکی دارد که می توانید از آن در گلدوزی و تزئین لباس ها استفاده کنید. جنس این نخ از فلز است و رنگ براقی را به شما ارائه می کند. اگر می خواهید از این نخ استفاده کنید باید در نظر داشته باشید که سوزن مخصوص تهیه کنید و علاوه بر آن با سرعت بسیار کم از آن استفاده کنید. به قدری این نخ نازک و لطیف می باشد که باید بسیار احتیاط کنید تا پاره نشود.
- نخ نامرئی:
این نخ ها از جنس نایلونی هستند. هنگامی که میخواهید برای لباس هایی مثل: لباس عروس، لباس شب و … جواهر دوزی کنید می توانید از این نخ استفاده کنید. برای تزئین لباس های خود می توانید از نخ نامرئی استفاده کنید و آن ها را از سبک ساده خارج کنید.
- نخ کوبلن:
در گذشته که کوبلن دوزی به طور گسترده تر انجام می شد این نخ مورد استفاده قرار می گرفت. امروزه از این نخ برای گلدوزی و کارهای تزئیناتی استفاده می کنند.
- نخ پنبه:
امروزه این نخ از پرکاربرد ترین ها به حساب می آید که از آن ها در کوک زدن و رویه دوزی استفاده می شود. الیاف پنبه به این علت که رطوبت را به خوبی می تواند جذب کند مورد توجه خیاطان قرار می گیرد. همچنین لباس هایی که از نخ پنبه هستند بسیار راحت می باشند.
- نخ سرکیسه دوزی:
از این نخ برای دوختن سر کیسه ها در کارخانه های تولید گچ، برنج، سیمان و … استفاده می شود. نخ های سرکیسه دوزی دارای دو جنس پلی پروپلین و پلی استر هستند.
دیدگاهتان را بنویسید