اصول رنگ در طراحی لباس
اصول رنگ در طراحی لباس
بدون شک رنگ ها در دنیای امروز از اهمیت ویژه ای بین افراد برخوردارند. در این مقاله قصد داریم شما را با اصول رنگ در طراحی لباس آشنا نماییم.
مفهوم رنگ به طور کلی چیست؟ رنگ در همه ابعاد زندگی جاری است و بنابراین مفهوم آن بستگی به مفهوم زندگی دارد. رنگ یکی از عناصر اصلی کار هنرمندان، نقاشان و طراحان لباس است. در ادامه به مفهوم و معنای رنگ شناسی در طراحی لباس پرداخته ایم. رنگ شناسی در طراحی لباس از اهمیت ویژه ای برخودار است. بکار گیری صحیح رنگ ها در لباس ها و استایل ها یکی از علل مهم در فروش و مشتری یابی محسوب میشود. بسیاری از طراحان غربی با درک درست و به کارگیری انواع رنگ ها در لباس، جایگاه بسیار خوبی در صنعت فشن کسب کردند. کشور ما نیز در سال های اخیر توانسته با پیشرفت در این حوزه گام های موفقی بردارد.
در تمامی اشکال و ارتباطات غیر کلامی، رنگ یکی از سریعترین روش های انتقال پیام ها و معانی است.
آشنایی با چرخه رنگ
برای یک طراحی درست ابتدا باید با چرخه رنگ در طراحی لباس آشنا باشید تا بدانید کدام رنگ مناسب چه جایگاهی می باشد و در کدام قسمت لباس می بایست به کار گرفته شود.
برخی افراد ممکن است رنگ ها را با مفهوم خاصی بشناسند و برخی نیز ممکن است با توجه سلیقه خود رنگ لباس خود را انتخاب نمایند. به همین علت شناخت و بکارگیری رنگ ها در طراحی لباس بسیار مهم می باشد.
این چرخه از سه رنگ اصلی از جمله : زرد، آبی، قرمز تشکیل شده است که با ترکیب این رنگ ها، رنگ های دیگری بدست می آیند. برای مثال:
- قرمز + آبی = بنفش
- قرمز + زرد = نارنجی
- زرد + آبی = سبز
رنگمایه چیست؟
زمانی که رنگ در خالص ترین حالت خود باشد به آن حالت رنگمایه میگویند.
رنگ های سرد، گرم و خنثی
پایه تمامی رنگ های سرد رنگ آبی می باشد. این رنگ ها در نگاه اول حس خنکی و سردی به انسان میدهند. از جمله رنگ های سرد میتوان به رنگ های سبز، بنفش و صورتی روشن اشاره کرد. همچنین رنگ گرم به مجموعه طیف رنگی قرمز می گوییم. این دسته از رنگ ها حس انرژی و حیات به انسان منتقل میکنند. از جمله رنگ های گرم میتوان به رنگ های نارنجی، سبز، قرمز اشاره کرد.
اصول ترکیب رنگ در لباس چیست؟
مهمترین بخشی در طراحی لباس قانون هارمونی رنگ ها است. در این قانون رنگ ها با هم جفت می شوند و در چرخه قرار میگیرند.
دیدگاهتان را بنویسید